کنون محققان دانشگاه “بریستول” توانستهاند این ارتباط و همچنین میزان افزایش خطر را روشن کنند. آنها دریافتند که به ازای هر پنج واحد BMI اضافی، خطر ابتلا به سرطان رحم در زنان 88 درصد افزایش مییابد. این تحقیق توسط “Cancer Research UK (CRUK)” تامین مالی شد و در مجله “BMC Medicine” منتشر شده است.
افزایش خطر بیشتر از آنچه در مطالعات قبلی دیده شده، نشاندهنده وضعیت وزن مادامالعمر است تا یک عکس فوری در زمان که در اکثر مطالعات دیگر استفاده میشود. به گفته “CRUK”، پنج واحد BMI تفاوت بین دسته چاق و دسته اضافه وزن است.
“جولی شارپ”، رئیس اطلاعات سلامت در “CRUK” گفت: مطالعات انجام شده این واقعیت را تقویت میکند که اضافه وزن یا چاقی دومین عامل سرطان در انگلیس است و میتواند به ما کمک کند تا علت آن را مشخص کنیم. این نقش اساسی در کشف چگونگی پیشگیری و درمان سرطان در آینده خواهد داشت.
این مطالعه به بررسی سرطان “آندومتر”، شایعترین نوع سرطان رحم که پوشش داخلی رحم را تحت تأثیر قرار میدهد، پرداخت. از هر 36 زن متولد شده پس از سال 1960 در انگلستان، یک نفر در طول زندگی خود به سرطان رحم مبتلا میشود.
نمونههای ژنتیکی از 120 هزار زن در انگلیس، استرالیا، بلژیک، آلمان، لهستان، سوئد و ایالات متحده مورد بررسی قرار گرفت. حدود 13 هزار نفر از آنها سرطان رحم داشتند.
محققان به بررسی نشانگرهای 14 ویژگی که ممکن است چاقی و سرطان رحم را با هم مرتبط کنند، پرداختند. آنها دو هورمون “انسولین ناشتا” و “تستوسترون” پیدا کردند که خطر ابتلا به سرطان رحم را افزایش میدهد.
متخصصان با مشخص کردن چگونگی افزایش خطر ابتلا به چاقی، از جمله از طریق هورمونها، امیدوارند که در آینده بتوان از داروهایی برای کاهش یا افزایش سطح هورمونهای خاص در افرادی که در معرض خطر بالاتر ابتلا به سرطان هستند، استفاده کرد.